2013. április 24., szerda

Minden kezdet nehéz


Ricsivel már nagyon régóta készültünk erre az útra, tervezgettük, fontolgattuk, milyen dátum lenne a megfelelő, hogy még ne is legyen túl nagy a pocakom, de ne is fagyjunk meg városnézés közben. Nagynénjétől, Rékától kaptuk a SzÉP kártyát, és mindenképpen szerettük volna még úgy felhasználni, hogy még egyben vagyok :).
Bevallom, először nem volt sok kedvem nekivágni, főleg, hogy az év leghidegebb időszakát sikerült kiválasztani. Ezen felül rossz előérzet is mardosott, attól féltem, hogy valami baj lesz. Így legyen ötösöm a lottón.
Időben elindultunk, kiértünk az állomásra, ahol Ricsi megvette a jegyet. Már ez sem volt egyszerű, mert a jegypénztáros nem tudta, hogy át kell-e szállnunk Győrben, vagy sem. Persze a Keletiben külön emeleten van a jegypénztár és az információ, mászhatott fel megérdeklődni. No mindegy, elértük a vonatot, szépen kényelmesen elhelyezkedtünk. Győrig minden eseménytelenül zajlott, Ricsi olvasott, én pihentem. Az átszálláskor izgalmas volt megtalálni a vonatot, mert a 4-es vágányon 3 is állt belőle, de azért sikerült.
Sopron hófúvással és cudar idővel várt minket. A GPS segítségével gyorsan megtaláltuk a szálláshelyet. Míg Ricsi lerendezte a piszkos anyagiakat, elkezdtem berendezkedni. Ezután ért minket a hideg zuhany: Ricsi pénztárcájából szőrén-szálán eltűnt kétheti fizetése, azaz 60000 Ft. Próbáltuk visszagörgetni az eseményeket, hol történhetett, de ésszerű magyarázatot nem találtunk rá. Ott álltunk annyi pénzzel a bankkártyán, amennyi az utazáshoz volt csak elegendő, pedig annyi mindent szerettünk volna megnézni.
Szerencsére Ricsi anyukája a hír hallatán mozgósította az egész családot, és ígéretet kaptunk, hogy másnap elküldik előre a névnapokra szánt pénzt. Így noha feleakkora összeg állt rendelkezésünkre, de legalább volt miből gazdálkodnunk. Szerencsére Réka még korábban felajánlotta, hogy leehetünk valamennyit a SzÉP kártyáról, mivel nem használtuk fel a szállásra szánt teljes összeget.
Ricsi délutánra főzött egy dhált, majd a nap második felében, felocsúdva a veszteségből elmentünk körbenézni. Megnéztünk egy-két templomot és vendéglátó ipari egységet kívülről, majd a szálláson pihengettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése